A gimnázium honlapja | Regisztráció | Belépés Csütörtök, 2022-12-08, 09:45

Arany János Gimnázium és Általános Iskola Könyvtára

A honlap menüje
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Belépés

Eredmények

Itt találhatók az iskola és a könyvtár által elért eredmények,
illetve az iskola és könyvtár által elért eredmények illetve díjazottak.


Mozdulj a klímáért! - Öt nap alatt a Föld körül „Mozdulj a klímáért!” címmel hirdette meg a Reflex Környezetvédő Egyesület és a Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség éghajlatvédelmi kampányát. A 2011. április 11-15. közötti akcióhét során a gyerekek zöld mérföldet gyűjthettek minden olyan alkalommal, amikor környezetbarát módon – gyalog, biciklivel, görkorcsolyával, rollerrel, busszal, vonattal – mentek iskolába.
 A kampányba a jelentkező 66 iskola közül 51 iskola 7685 diákja vett részt, akik az öt nap alatt összesen 67 467 zöld mérföldet gyűjtöttek, amikkel szimbolikusan kétszer megkerülték Földünket.
A iskola teljes létszámához viszonyítva legtöbb zöld mérföldet gyűjtő iskola: - Esztár-Kismarja Általános Iskola (Esztár) – ahol az iskola egy diákjára vetítve az akcióhéten a megszerezhető 10-ből 9,8596 mérföldet gyűjtöttek a résztvevő diákok.
A résztvevők arányában legtöbb zöld mérföldet gyűjtő iskolák, ahol a kampányba bekapcsolódó diákok mindegyike a maximális 10 zöld mérföldet gyűjtötte össze az akcióhéten:
- Általános Iskola Sáta (Sáta);
- Általános Iskola és Óvoda (Fülöp);
- Pápay Endre Általános Iskola (Makó);
- Ady Endre Iskola (Kalotaszentkirály, Románia).  
A legjobb eredményt elérő iskolák diákjai mellett iskolánként díjazzuk a három legjobb ökológiai lábnyom rajzot készítő diákot. (A képek megtekinthetők az alábbi címen: https://picasaweb.google.com/116130761576642527026/MozduljAKlimaertOkologiaiLabnyomok#)
Az elkészült képeket nem csak a világhálón, hanem vándorkiállítás formájában is bemutatjuk.  
1. hely Bereczki Judit Arany János Gimnázium és Általános Iskola, Nyíregyháza - 5. b. 
2. hely Veres Alexandra Arany János Gimnázium és Általános Iskola, Nyíregyháza - 5. b. 
 
3. hely Gabulya FruzsinaArany János Gimnázium és Általános Iskola, Nyíregyháza

Az Európai Pályázatkezelő és Vállalkozásfejlesztő Alapítvány  Pályázat kortárs műalkotások közintézmények és gyűjtemények számára történő átadására elnevezésű pályázatán iskolánk 2010 decemberében egy 100.000 Ft értékű kortárs műalkotást nyert. Az alkotás megtekinthető a könyvtárban.  

Kovács Krisztián: Aquagram


Barátaink:
Keresés