A gimnázium honlapja | Regisztráció | Belépés Csütörtök, 2022-12-08, 09:27

Arany János Gimnázium és Általános Iskola Könyvtára

A honlap menüje
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Belépés

KönyvajánlókSzereted a romantikus könyveket? Szereted az izgalmas történeteket? Szereted a krimiket? Ha ezen kérdések mindegyikére igen a válaszod, akkor ajánlom figyelmedbe Karen Rose 3 könyvét:

Halj meg értem!

Sikíts értem!

Gyilkolj értem!

Az első szótól leköti a figyelmed. Amikor először meglátod milyen vastag a könyv talán megijedsz és azt kérdezed magadtól: Hogy tudnék egy 800 oldalas könyvet elolvasni?De ne tedd4.Ezek a könyvek tele vannak fordulatokkal, izgalmas részekkel, nyomozással és nem utolsó sorban szerelemmel. Garantálom Neked, hogy a történet végén, mikor kiderül ki a tettes, meg fogsz lepődni!

Kezdj hozzá minél hamarabb!

Nem fogsz csalódni!

                                                             Miss XStephenie Meyer: Alkonyat

 

Lu Dominika 8/5

 

Azért ajánlom, mert nekem nagyon tetszett, izgalmas és sokkal többet elárul, mint a film. Azoknak ajánlom akik nehezebb korszakot élnek át és akik szeretik az izgalmat a vámpírokat stb… Ez az egész a vámpírokról a szerelemről ás a harcról szól.

Fő szereplők:  Bella /Kirsten STewart/

       Edward  / Robert Pattinson/

       Jackob / Taylor Lautner/

 

Berg Judit:Reimmini

 

Juhász Zsófia 8/5

 

Azért ajánlom, mert nagyon izgalmas, terebélyes. Nagyon belelehet mélyedni és nagyon nehéz visszazökkeni. Az egerek  bátorságáról, kitartásáról szól. Hogyan jutnak el  a szigetre és milyen események vannak benne, ezekre neked kell rájönnöd. Lányoknak fiuknak ajánlom és kisiskolásoknak is mert nagyon érthetően írják le.

 

 

Thomas Brezina: A titkos Rémkönyv

 

Botos Gábor 8/5

 

Szeretem, mert egy Max Müller nevű 11 éves emberke félelmetes kalandjait meséli el. Pontosan 13-at. Nagyon élvezetesés szerencsére 200-tól több oldalból áll, vannak benne rémtippek(26) amivel lehet akár igazából is ijesztgetni és találmányok (39). Ajánlom ezt a könyvet mindenkinek, nekem nagyon bejött, pedig nem vagyok egy nagy olvasó.

 

Stephenie Meyer: Újhold

 

Gosztola Réka 8/5

 

Legutóbb ezt a könyvet olvastam, és nagyon tetszett. Tele van izgalmas dolgokkal, vannak benne vámpírok, vérfarkasok. A főszereplője egy átlagos lány Bella aki beleszeret Edwardba, aki vámpír. Edward időközben elhagyja a lányt, aki ebbe majdnem belehal. De  Jackob megvigasztalja és időközben beleszeret a lányba. Innen kezd az egész érdekessé válni. A végén Edwardot, Bella menti meg nehogy felfedje magát az emberek előtt.

 

 

Christian Tielmann: A három nyomozó

 

Kajati Marcell 8/5

 

Ezt a könyvet azoknak ajánlom, akik szeretik a nyomozóregényeket. Három gyerek /két fiú és két lány/ elkezd nyomozni a nagymamájuk römiklubjában részt vevő gazdagoknál történő rablások ügyében. Kapcsolatba kerülnek a rendőrséggel és egy csomó kalandot élnek át. Éppen ezért ajánlom .

 

 

 Lissay Harisson: Klikk 4

 

Korcsmár Petra 8/5

 

Nagyon ajánlom ezt a könyvet azoknak az embereknek akik szeretnek olvasni. Inkább lányoknak de fiuknak is azért mert rengeteg csajos praktika van benne. A lányok szerelméről, életéről szól. Szeretnek bulizni, de jönnek a szülők és felforgatják a banda életét. Van egy nagy szerem amik részekre bomlanak és a két szerelmes szét fog szakadni.

 

 

Georeg Parker: A pasifaló

 

Berencsi Noémi 8/5

 

Ezt a könyvet a lányoknak ajánlanám mert a könyv egy lányról szól aki a szerelmet keresi a nagy őt és különféle pasikkal találkozik és magával nincs megelégedve. És barátnői hibáit sem szeretné elkövetni. Nekem azért tetszet mert egy romantikus kötet.

 

 

Fejős Éva: Csajok

 

Kovács Réka 8/5

 

Én legutóbb ezt a könyvet olvastam, ami nem megtörtént esemény de mégis reális, és elképzelhető. A címéből is kitalálható inkább lányoknak való. Két tini lány és öccsükről szól, akik magán vállalkozásba kezdenek. Nekem azért tetszett mert kb. velem egykorú lányok a szereplők és mindenki problémáját akarják megoldani, persze egy kis fizetéssel.

 

Természeti zsebkönyv

 

Kovács Dániel 8/5

 

Azért tetszett mert nagyon jó képekkel mutatja be a természetet. Különös csoportokra szedi a fákat, vadvirágokat, rovarokat, madarakat, virágokat. Ajánlom mindenkinek mert sok élőlényt lehet megismerni a természetben.

 

 

J.K Rowling : Harry Potter és a Főnix rendje

 

Kovács Balázs 8/5

 

Én legutóbb ezt a könyvet olvastam el és tetszett nagyon ajánlom fiuknak és lányoknak is. Nekem ovis korom óta teszik, a varázslás miatt a fiuknak a romantika miatt is ajánlom minden gyereknek és felnőtteknek is egyaránt  

 

 

J.K Rowling : Harry Potter és a Félvér herceg

 

Balogh Bence 8/5

 

Aki szereti a varázslókat akkor ez a könyv lesz a kedvence. Izgalmas dolgok történnek benne. Egészen el lehet merülni olvasása közben, és szerintem ez a legjobb rész az egész közül.

 

 

Oláh Bence      8/5.

 

Charlie Higson :Az ezüstuszony

 

 

Egy nagyon jó akciókönyv ami az Ifj.James Bondról szólt. Nagyon ajánlom ezt a könyvet másoknak,mert izgalmas és nem unja meg az ember. Arról szól,hogy James Bond elmegy tanulni egy iskolába,ahol sok barátot is szerez. Ott meg is fenyegetik,de végül nem lesz semmi baja. Végül már megszokja az ottani életet.                       

 

 

                                                                                                

 

 Pinte Kevin    8/5

 

Ash Russel : A világ nagy csodái      

 

Én azért ezt szoktam olvasni mert belemélyülök az olvasásba,és igazán érdekel,hogy mi hogyan készült és ki vagy milyen műszerekkel építették. Szóval, aki szereti az építészeti könyveket ez az amin el lehet csodálkozni.      

 

 

 

Váradi Áron 8/5

 

Eric Knight:Lassie hazatér

 

Ez egy nagyon jó könyv. Egy fiúról és egy kutyáról szól,akiket elszakítottak egymástól. Mivel szegények voltak kénytelenek voltak eladni a kutyát,de a kisfiú kénytelen volt belenygodni. Azoknak az embereknek ajánlom akik szeretik az igazi élvezetet.     

 

 

 

Tóth Márk   8/5.

Rick Riordan: Villámtolvaj

 

Egy fiúról szól, akit úgy hívnak, hogy Percy Jackson. Azzal gyanúsítják, hogy ő lopta el Zeusz villámját. De kiderült róla, hogy ő Poszeidon fia. Annak ajánlom, aki szereti a görög isteneket.

 

 

Nagy János Dávid   8/5.

Karen Traviss :Star Wars  The Clone Wars

 

Annak az embernek ajánlom aki szereti az akciót.Azért szeretem mert sok akció van benne,de persze az ember is jelen van.Arról szol,hogy a szeparatisták és a jedik harcolnak.Az állandó harcról és fogságba ejtésről szól.

 

 

 

 

Kerezsi Dominik 8/5

 

Joachim Mossanek :A vad focibanda

 

Csak a fociról és a vadságról szól és aki szeret focizni vagy vad,annak muszáj elolvasnia

Dobos Lilla   4/9


Üdv mindenkinek, írtam egy kis kritikát vagy minek is nevezhetőt?!?!?!


Mikor megjelenik egy könyv és abból készül egy film, vagy éppen fordítva, az ember úgy van vele minek elolvasni egy eléggé hosszú könyvet mikor megnézhetem filmen is. Pedig ez egy nagy hiba, mert a könyv és a film nagyon különbözik. Igaz hogy a története ugyanaz, de annyi jelenet van kihagyva vagy megváltoztatva és így teljesen más. Az érzéseket a szereplők nem tudják úgy kifejezni, mint a könyv által leírtak. A könyv részletesen megmutat mindent: a szereplőket, a helyszínt, az érzéseket a saját fantáziánk által éljük át .

Vegyük például a Stephenie Meyer által írt Alkonyat című regényt. A film lenyűgöző a történet, sose jutott volna eszembe vámpír és ember szereleme?!  Világszerte nagy sikert aratott és sok szívet meg is dobogtatott, köztük az enyémet is . Én 2008 novemberében láttam a filmet még a moziban. Többször is megnéztem , de sajnos mivel még nem jelent meg a dvd,  bevállaltam hogy elolvasok egy közel 500 oldalas könyvet és nem is bántam meg. A  film hozzá képest förtelmes. A karakterek egész jók, de könyvben sokkal jobbak, minden részleteseb.

Bella és Edward szerelme a filmben nem is tűnik olyan mélynek, mint a könyvben. Olyan mint egy egyszerű tini szerelem, aminek úgyis nemsokára vége, pedig a könyvben megtudhatjuk, hogy annyira szeretik egymást hogy mindkettőnek a másik boldogsága és biztonsága számít: örökké szeretni fogják egymást.Tehát mindenkinek kötelező elolvasni a könyvet is, nem csak megnézni filmen!

Meglepődnétek mik ki nem derülnek, amit a filmben nincsenek. Mindenkinek ezt ajánlom!!

 
Barátaink:
Keresés